Ο χρόνος περνάει μένουν μόνο.....

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δεν μετράω τον χρόνο αντίστροφα μέχρι τις 13 του Αυγούστου...πολύ απλά γιατί το ταξίδι μας έχει ήδη αρχίσει !!!!

Το νησί των ιπποτών, την πανέμορφη, κοσμοπολίτικη Ρόδο, με τη μακραίωνη ιστορία, και τις λογής λογής αντιθέσεις και εικόνες….

Το ακριτικό Καστελλόριζο ή Μεγίστη, το ανατολικότερο νησί του Αιγαίου και της Ελλάδας, με τους λιγοστούς αλλά πάντοτε φιλόξενους κατοίκους του, που σε πείσμα τον καιρών μένουν εκεί, μόλις 2 ναυτικά μίλια από τις Τουρκικές ακτές, για να φυλάτουν Θερμοπύλες….

Και….

Την Σύμη, το αρχοντικό νησί των πολυταξιδεμένων… των καπετάνιων… των ναυτικών, των σφουγγαράδων...αυτών που όργωσαν θάλασσες και ωκεανούς, μα που τον τόπο που τους γέννησε δεν ξέχασαν….

Αυτά τα μέρη διαλέξαμε φέτος να γνωρίσουμε, να περπατήσουμε… να αφουγκραστούμε….

Περιπατητές ενός ονείρου, γεμάτο αισθήσεις και συναισθήματα…

Εξερευνητές τις παράδοσης, της ιστορίας και του πολιτισμού...

Λάτρεις των αρωμάτων και των εικόνων που απλόχερα σου προσφέρονται στα ευλογημένα από τους θεούς χώματα…

Προσκυνητές της ομορφιάς της φύσης, της καταγάλανης πλανεύτρας θάλασσας… των άνυδρων ακτών, που άλλοτε σχηματίζουν βραχώδης απότομους κόλπους και άλλοτε μικρές γραφικές παραλίες που σαν να σε αγκαλιάζουν καθώς τους παραδίνεσαι σε μια δροσιστική βουτιά ….

Θαυμαστές των δημιουργημάτων των απλών ανθρώπων του μόχθου και της καθημερινής εργασίας, που από τα βάθη των αιώνων μέχρι τις μέρες μας συνεχίζουν να συνθέτουν σε έναν καμβά απαράμιλλης ομορφιάς.

Είκοσι περίπου νέες και νέοι, αδέλφια Ανιχνευτές, από τον Πειραιά, τον Κορυδαλλό την Νίκαια, από τις 13 μέχρι και τις 21 Αυγούστου ταξιδεύουν 1000 μίλια στο ανατολικότερο άκρο των Δωδεκανήσων….

Η χαρά μου δεν περιγράφεται….. γιατί θα είμαι και εγώ μαζί τους! Συνοδοιπόρος στο ταξίδι, στο παιχνίδι, στη γνώση, στη φιλία, στο μεγαλείο της μιας μοναδικής στιγμής ….!!!!

Ραντεβού λοιπόν στη ΡΟΔΟ, στο ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, στη ΣΥΜΗ ….. για μια διαφορετική Καλοκαιρινή Μεγάλη Δράση Υπαίθρου …!!!

Δεν μετράω τον χρόνο αντίστροφα μέχρι τις 13 του Αυγούστου...πολύ απλά γιατί το ταξίδι μας έχει ήδη αρχίσει !!!!

Γιάννης Φορμόζας

“Albatross”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου